Over V.D.O.

V. D. O. staat voor VOLHOUDEN DOET OVERWINNEN. En daar heeft men inmiddels wel aan voldaan, V.D.O. bestaat al vele jaren, maar is op 25 Juli 1979 statutair vastgelegd. De club telt gemiddeld zo’n 180 leden.

We beschikken over ongeveer 25 spelende leden, veel ondersteunende leden, maar sinds een paar jaar zijn er gelukkig ook een behoorlijk aantal jongeren onder de 16 jaar lid geworden van V.D.O. En daar zijn we trots op de jeugd heeft immers  de toekomst!

Vroeger waren er zoveel toneelspelers dat er twee keer per jaar een stuk op de planken stond een blijspel en een Drama. Sommige titels springen meteen in gedachten zoals Moeder Geerte, dit stuk is zelfs 4 keer voor een volle zaal gespeeld. Maar ook Morgenrood, De onnozele en Een die niet wordt geteld waren prachtige drama’s! Ook vele kluchten en blijspelen zijn als titel blijven hangen, teveel om op te noemen! In de lijst met gespeelde stukken staan ze allemaal op jaartal. De laatste jaren is er dus meestal één toneelstuk en wordt er gewerkt met de jeugd in de vorm van een revue of een aantal eenakters. De jeugd doet het  goed en trekt ook volle zalen publiek. Om de jeugd actief te houden, kon men kort geleden meedoen aan een Work – Shop – Toneel. Wat door de leden als zéér leerzaam is ervaren!

Toneelvereniging V.D.O. trekt meestal een groot aantal toeschouwers naar Dorpshuis “De Heugte”, de thuisbasis. Dorpstoneel wordt gewaardeerd omdat er voor iedereen wel een bekende en /of familielid op het toneel staat. Het is de laatste tijd een goede gewoonte van velen om met het hele gezin naar de uitvoeringen te komen. De kinderen vinden het prachtig en genieten met volle teugen, meestal is in de pauze de tienersoos open voor de jeugdige gasten en dat maakt de avond voor hen natuurlijk zeer interessant. Toneel afgewisseld met disco wat wil je nog meer? Daar staat weer tegenover dat de “ouderen” in de pauze even rustig een drankje kunnen nuttigen. Gelukkig zijn er ook nog altijd een aantal mensen bereid om achter de schermen te werken, decor- bouwers, souffleurs, grim, licht en geluid enz. Dit zal altijd noodzakelijk blijven om het totaal een goede uitstraling te geven!  Met zoveel leden die veel inzet tonen en met de jeugd achter de hand moet het mogelijk zijn dat V.D.O. voor de toekomst een bloeiende toneelvereniging blijft!

Het Bestuur

Het bestuur en tevens de contactpersonen van V.D.O Nieuw-Balinge bestaat uit de volgende mensen:

Voorzitter: Jose Post (321354)

Secretaris: Arjan Schutte (321223)

Penningmeester: Freddie Oelen (321188)

 

Bent u benieuwd naar oude foto’s van de toneelvereniging? Klik dan op de knop hieronder!