SV NIEuw-Balinge

Meer dan een voetbalclub.

De voetbalvereniging SV Nieuw-Balinge is de grootste sportvereniging van het dorp. Een vereniging met een heel verleden (opgericht 19 mei 1949) en een goede toekomst, maar tevens ook een club met een goede sfeer en die draaiende wordt gehouden door veel vrijwilligers.

Het terrein van de vereniging is gelegen aan de westrand van het dorp aan de Haarweg 69 en bestaat uit twee velden en een trainingsveld. Doordat de velden op hoge grond liggen zijn ze bijna altijd bespeelbaar en er kan dus ook bijna altijd wel gevoetbald worden. Tevens kunnen er lichtwedstrijden worden gespeeld.

De gebouwen bestaan uit een kantine met keuken, bestuurskamer, 6 kleedkamers, 2 scheidsrechterkleedkamers en een berging. Het complex is (nog) in eigendom van de gemeente Midden Drenthe. Het telefoonnummer van de kantine is (0528) 321241. Het eerste team speelt momenteel in de 4e klasse van de KNVB. Verder is er bij de heren een tweede team actief op de zaterdag en op de vrijdagavond een 35+ team. Sinds 1982 speelt een dames seniorenteam haar wedstrijden op de zaterdag en tevens zijn er twee 35 + teams op de vrijdagavond. Voor iedereen die de sport wil beoefenen is het dus mogelijk in een team aan te sluiten! De jeugd voetbalt samen met de jeugd uit Witteveen onder de naam WNBC’09. Er is voor de heren senioren een trainer in dienst. De overige trainers en leiders zijn allen vrijwilligers.

Er is een klussenploeg die elke week bezig is met het onderhouden van de materialen van de vereniging en het proberen om steeds dingen te verbeteren op het sportpark. De vereniging wordt op diverse manieren door het bedrijfsleven gesponsord. Alle teams spelen in een gesponsord tenue. De seniorenteams hebben sporttassen en evt. trainingsoutfits. Langs het hoofdveld staan een vijftigtal reclameborden. Daarnaast is er bij elke thuiswedstrijd van het eerste team een programmaboekje met advertenties, opstelling en verloting.

Indien u belangstelling heeft voor onze vereniging of mee wil voetballen, kom gerust naar het complex aan de Haarweg 69 of neem contact op met één van de onderstaande bestuursleden.

Voorzitter: Marleen Pol
Secretaris: Winfred Sallomons
Penningmeester: Marc Schutte

Nieuwe jeugdleden krijgen een sporttas van de vereniging.

www.svnieuwbalinge.nl