Informatiebijeenkomst Mantingerzand

De inrichting van het Mantingerzand gaat veranderen. Deze natuurontwikkeling van het Mantingerzand is onderdeel van het project Brede Kijk op het Oude Diep, met als uitgangspunt een goede balans tussen beleven, benutten en beschermen van de natuur.

In 2022 heeft Prolander – in samenwerking met verschillende gebiedspartners, bewoners en ondernemers uit de streek – een ontwerp gemaakt voor de inrichting van het gebied. Inmiddels is het ontwerp uitgewerkt tot een inrichtingsplan. 

Presentatie inrichtingsplan

Bent u geïnteresseerd in het inrichtingsplan? Dan bent u van harte welkom op de informatiebijeenkomst op maandag 22 mei 2023 in buurthuis De Heugte. Tijdens de informatiebijeenkomst lichten we het plan toe. Daarna vertellen experts bij verschillende thematafels over onder andere de faunaduikers, het procesontwerp van de grote faunapassage, het algemene ontwerp, het grondwerk, het Landarbeiderswetgebied en de natuurinrichting. We beantwoorden uw vragen en we staan open voor uw reactie.

Bent u benieuwd naar de plannen? Kom dan naar de bijeenkomst. 

Meer informatie over het project vindt u op www.provincie.drenthe.nl/oudediep. U kunt zich ook aanmelden voor onze nieuwsbrief via de website. We houden u graag op de hoogte van de ontwikkelingen en voortgang.

Praktische informatie

Datum

Maandag 22 mei 2023

Tijd

19.00 – 22.00 uur

Locatie         

Buurthuis De Heugte

Lijsterstraat 1

7938PK Nieuw-Balinge