Oranje doet - Nieuw-Balinge

Help een handje mee tijdens NLdoet op 10 en 11 maart

Op vrijdag 10 en zaterdag 11 maart is het voor de 19de keer tijd voor NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. In heel Nederland kunnen vrijwilligers kiezen voor ruim 5000 activiteiten. Ook in Midden-Drenthe is er genoeg te doen!

NLdoet is een initiatief van het OranjeFonds en dé kans om te ervaren dat ertoe doen niet alleen iets doet voor degenen die geholpen worden, maar ook voor de vrijwilligers zelf. “Tijdens NLdoet maak je op een laagdrempelige en vrijblijvende manier kennis met vrijwilligerswerk”, legt Ruth Kleinhuis – Consulent Servicepunt Vrijwilligerswerk bij Welzijnswerk MiddenDrenthe – uit.

Voor elk wat wils
NLdoet biedt voor elk wat wils. Of je nou van koken, doe-het-zelven, tuinieren, een sportactiviteit of een spelletje spelen houdt. Er wordt van alles georganiseerd. NLdoet geeft je de mogelijkheid om zelf een dag(deel) uit te kiezen en aan de slag te gaan. “Wat je ook besluit te gaan doen, jouw bijdrage doet ertoe”, benadrukt Kleinhuis. “Veel mensen willen graag iets doen, maar weten niet waar ze moeten beginnen. NLdoet geeft je een mooie aanleiding om kennis te maken met vrijwilligerswerk. En na NLdoet kun je voor allerlei mooie klussen voor vrijwilligers terecht op www.middendrenthevoorelkaar.nl.”

Over Middendrenthevoorelkaar
Middendrenthevoorelkaar is hét online platform voor vrijwillige inzet in Midden-Drenthe. Het platform wordt vaak bezocht door mensen en organisaties die iets willen betekenen of juist vrijwillige hulp kunnen gebruiken. Van een boodschapje voor de buurman met een gebroken been tot vrijwilligerswerk bij een maatschappelijke organisatie in jouw buurt: op www.middendrenthevoorelkaar.nl vind je altijd iets dat bij je past.