Stichting Zomerfeest

Stichting Zomerfeest Nieuw-Balinge verzorgt als sinds 1964 het jaarlijkse Zomerfeest in Nieuw-Balinge. De stichting bestaat uit een aantal vrijwilligers die geheel belangeloos een week lang verschillende leuke activiteiten organiseert voor de kinderen in het dorp. Al jaren is dorpshuis De Heugte de vaste uitvalsbasis voor het Zomerfeest.

 

Ooit is het Zomerfeest ontstaan als een gratis alternatief voor de minderbedeelde kinderen uit Nieuw-Balinge. Door omstandigheden was het voor veel gezinnen niet mogelijk om in de zomer op vakantie te gaan. Inmiddels is het Zomerfeest uitgegroeid tot een begrip in het dorp waar kinderen voor thuis blijven. De week voor de bouwvakantie is voor veel Nieuw-Balingers een moment dat vrijgehouden wordt. Tot op de dag van vandaag zijn de activiteiten in het Zomerfeest voor de kinderen geheel gratis. Dit kunnen we in stand houden door de gulle giften die we jaarlijks van de Nieuw-Balingers ontvangen. Onder het mom van “doe niets gescheiden wat samen kan” is het Zomerfeest ieder jaar een groot succes!

Bent u benieuwd hoe de feestweek door de jaren heen is veranderd? Klik dan op de knop hieronder om naar het album te gaan met alle foto’s sinds de feestweek van 1983!